Kurs til Båtførerprøven på nett

- den enkleste veien til båtlivet
  • 5 av 5 fra brukere
  • Tilgang i 12 mnd.
  • Eksamenstester
  • Mobile enheter
  • Hele husstanden

Ta kurset hvor du vil

Hos oss kan du ta kurset til båtførerprøven når og hvor du vil. Det betyr at du kan sitte hjemme i godstolen, eller på hytta, om du ønsker det. I tillegg kan du ta pauser når du selv ønsker, og du kan repetere så mange ganger du vil.

Vårt nettbaserte kurs til båtførerprøven er utviklet for alle plattformer, og det fungerer godt på både PC/Mac og mobile enheter. Dette gir deg maksimal fleksibilitet, og du kan studere til båtførerprøven over alt hvor du har tilgang til internett.

Vi skal være beste kurs på nett til båtførerprøven

Vårt mål er å være det beste kurset til båtførerprøven på nett. Ved hjelp av underholdende animasjoner, filmer og interaktivt innhold loser vi deg trygt gjennom pensum - i ditt tempo. Vårt kurs skal gi deg de aller beste forutsetninger for å bestå båtførerprøven, og for å bli en trygg båtfører.

Båtførerbevis til hele familien?

Ved å melde deg på vårt kurs til båtførerprøven på nett, oppretter du samtidig en egen brukerprofil. Om det er flere i samme husstand som har behov for båtførerbevis kan alle benytte samme profil. Dersom flere i båten kjenner til grunnleggende sjømannskap, er dere mye tryggere om noe skulle oppstå underveis på turen. Det er derfor vi også oppfordrer familien til å ta kurset sammen - uten ekstra kostnad.

Båtførerprøven-eksamenstester

Gode eksamenstester

Det er ikke noe gøy å melde seg opp til prøven før man er rimelig trygg på at man skal bestå. For å kunne gi våre deltagere de aller beste forutsetninger for å kunne bestå “eksamen”, har det vært viktig for oss å utvikle gode, realistiske tester.

På "eksamen" skal du på 60 minutter besvare 50 oppgaver. Akkurat som på selve båtførerprøven må du svare riktig må minst 80% av oppgavene (40 oppgaver totalt) for å bestå våre eksamenstester. Resultatet i de emner som er definert av Sjøfartsdirektoratet som «Spesielt viktige emner», må i tillegg være 80% eller høyere (Sjømerker, kartsymboler, sjøveisregler, lanterner og flagg, lover og regler, nødsituasjoner og godt sjømannskap regnes som «Spesielt viktige emner»).

Vår misjon er å være det beste kurset til båtførerprøven som finnes på nett. Derfor har vi lagt mye arbeid i å gjøre innholdet i kurset lettfattelig og relevant for selve prøven.

Prøv også vår gratis test, med mange relevante spørsmål.

Båtførerprøven-lærebok

Båtførerprøven - lærebok og oppgavehefte

I tillegg til et komplett, underholdende og engasjerende båtførerkurs på nett, tilbyr vi også en egen lærebok og oppgavehefte, for ekstra øvelse og repetisjon. Læreboken selges sammen med materiellpakken, som er et valgfritt tillegg for deltagere av båtførerkurset. Den inneholder altså boken "Båtførerprøven - lærebok og oppgavehefte", skolekart for oppgaver i navigasjon, rullelinjal, navigasjonspasser og t-skjorte med vår logo.

Lærebok er absolutt ikke en nødvendiget for å gjennomføre vårt kurs, men det gir de som ønsker det en muligheten til å variere hvordan man tilegner seg nødvendig kunnskap. En lærebok er heller ikke avhengig av nettilgang, og vil derfor være et mulig alternativ om man ønsker å studere på steder uten internett.

Oppgavene man finner i læreboken er ikke like de man finner i selve nettkurset, og vil derfor også kunne gi enda litt ekstra øvelse før du avlegger båtførerprøven.
Båtførerprøven-test deg selv

Som en artig liten repetisjon før båtførerprøven, har vi utviklet "båtførerspillet". Her kan du seile deg gjennom ulike oppgaver og teste dine kunnskaper som båtfører.


Engasjerende innhold

Båtførerkurset.no lærer deg alt du trenger for å ta båtførerprøven. I kurset skal du lære og forstå innholdet slik at du raskest mulig er klar for å ta prøven. Se vår demovideo ovenfor for å få en følelse av kursets innhold og oppbygning

Målet med vårt kurs er å lose deg trygt frem til båtførerprøven. Det er viktig for oss at du ikke bare skal bestå eksamen, men at du også skal lære nok til å bli trygg på sjøen. Derfor har vi laget et interaktivt kursopplegg, hvor du selv engasjerer deg gjennom konkrete oppgaver.

En lystbetont og underholdende læring fører til mer kunnskap, som igjen gjør deg trygg på søen. I motsetning til et klasseromskurs, som ofte foregår over et svært begrenset tidsrom, har et nettkurs anledning til å tilby nettopp dette.

Pensum til båtførerprøven - presentert slik vi selv hadde ønsket å lære det.

Båtførerprøven-kurs

Interaktiv læring gir best effekt

Det man bør tenke på ved valg av nettkurs er først og fremst hvordan informasjonen presenteres. Et kurs utelukkende bestående av videoer kan antagelig virke forlokkende, men dette er en svært passiv måte å tilegne seg kunnskap på. Det oppnås en betydelig bedre læringseffekt av et mer interaktivt innhold, som aktiverer og engasjerer kursdeltakeren. En god blanding av interaktivitet, videoer og animasjoner er absolutt å foretrekke.

Det finnes i dag et stort antall vitenskapelige studier, og publiserte artikler, som viser til en øket læringseffekt ved bruk av engasjerende og interaktiv e-læring. I tillegg til å øke mengden tilegnet kunnskap, viser studier også at denne kunnskapen vil forankres dypere.

Vårt mål er å gi deg de aller beste forutsetninger for å bestå båtførerprøven.

Vi sier at "vårt kurs har en praktisk tilnærming til det å ferdes på sjøen". Med dette mener vi at vårt kurs ikke kun fokuserer på å ramse opp innholdet i pensum, men at vi loser deg gjennom pensum ved å vise til praktisk bruk og nytteverdi av det som står der.

Et eksempel på dette er hvor vi viser hvordan vinkelen på motoren (trim) påvirker båten i fart. Her kan du selv trykke på knapper og kontroller for å avdekke hva som skjer ved ulike innstillinger og kombinasjoner.

Båtførerprøven-bevis

Din los til båtlivet

Vi vet at det kan være litt uoversiktlig og vanskelig å forstå hvordan man skal gå frem for å starte båtlivet. Daglig mottar vi spørsmål fra både erfarne og nye båtentusiaster som lurer på hvordan de kan skaffe seg et båtførerbevis. Vi har laget en guide som forhåpentligvis kan hjelpe deg litt på vei.

I vår guide har vi samlet de mest stilte spørsmålene om båtførerprøven. Her finner du svar på det meste du måtte lure på. Under spørsmålet "Hvordan tar jeg båtførerbeviset?" finner du bl.a. en nyttig steg-for-steg-beskrivelse av hvordan du går frem.

Uansett hva du måtte lure på, er vi i båtførerkurset.no alltid tilgjengelig til å hjelpe deg. Vårt kurs er utviklet av et team med bred nautisk kompetanse og erfaring i bruk av fritidsbåt. Vi står alle til din disposisjon, og vil svare deg så raskt som praktisk mulig.

For mange vil båtlivet, og det å ferdes på sjøen, være en helt ny verden. Det viktigste for oss er at du blir en trygg båtfører, og at du får den hjelpen du trenger for å lykkes med å oppfylle drømmen om båtlivet.

Vi hjelper deg hele veien!