Nyheter

Tester til båtførerprøven er nå inkludert

For å gi våre deltagere de beste mulige forutsetninger for å bestå båtførerprøven har vi nå utviklet, og inkludert, flere relevante eksamenstester for alle som velger å ta vårt nettbaserte kurs til båtførerprøven.

Testene er utviklet med svært relevante oppgaver, og har samme tidsbegrensning og krav til bestått resultat som selve "eksamen"/båtførerprøven.

16 omkom i fritidsbåtulykker første halvår 2017

Totalt 16 personer omkom i ulykker knyttet til bruk av fritidsbåt i Norge i løpet av årets seks første måneder. Dette er seks flere enn i samme periode i fjor.

Sjøfartsdirektoratet venter fortsatt på avklaring fra flere politidistrikt på om flytevest er blitt benyttet i 8 av sakene fra 2017. I syv av årets dødsulykker er det dokumentert at flytevest ikke ble benyttet, mens det ble bekreftet bruk av flytevest i én av ulykkene.

Flytevest er et av de enkleste sikkerhetstiltakene en kan gjøre når en skal ut i fritidsbåt, og er påbudt for båter under 8 meter i fart. Båtførerkurset.no anbefaler Secumar-kvalitetsredningsvester fra Trygg Ombord.

Lansering

Som første kurs ut lanserer Båtførerkurset.no nå et komplett nettbasert kurs for båtførerprøven. Vår kursportefølje vil imidlertid ikke stoppe her. Vi ønsker å kunne tilby både nye og erfarne båtentusiaster et bredt utvalg av nyttige kurs for å øke kunnskapen om- og gleden ved det å ferdes på sjøen.

Alle våre kurs utvikles for å gi deg som bruker en solid, oversiktlig og strukturert opplæring. I tillegg til det faglige fokuset legger vi stor vekt på visuell presentasjon, brukeropplevelse og mye interaktivitet i våre kurs.

Båtførerkurset.no - et nettbasert kurs til båtførerprøven

Opphevelse av vannscooterforskriften

Vannscooterforskriften ble fra 18. mai 2017 opphevet. Vannscootere skal heretter kunne brukes på lik linje med båter. Kommunene kan fortsatt ved behov fastsette lokale forskrifter om bruk av vannscooter.